ARQ Centrum'45 ondersteunt uit zorg gaan met e-health module

Voor een deel van de patiënten van ARQ Centrum'45 is het lastig om bij de instelling uit zorg te gaan. De behandelaar en organisatie voelen vertrouwd en veilig voor de patiënt. Terwijl de buitenwereld, soms gevoed door restklachten, juist onveilig voelt. De patiënt wil liever niet uit zorg. Om in dit proces te ondersteunen heeft ARQ Centrum'45, samen met e-health leverancier Minddistrict en ervaringsdeskundigen, de ‘Uit Zorg' module ontwikkeld.

In deze module werkt de patiënt onder andere aan een signaleringsplan, staat de patiënt stil bij wat er veranderd en geleerd is tijdens de behandeling en hoe het eigen netwerk ingezet kan worden voor ondersteuning. ARQ Centrum'45 gaat hierin steeds uit van diens herstelondersteunende visie: herstel is niet de volledige afwezigheid van klachten, maar het leren omgaan met en een betekenisvol leven leiden.

Publicatiedatum

Publicatiedatum

Neem direct contact op

Meer weten over de module en de ontwikkeling ervan? Neem dan contact op met Eva Heezemans, o.a. Programmaleider Herstelondersteunende Zorg bij ARQ Centrum'45: e.heezemans@centrum45.nl of 020 627 49 74.