Veelgestelde vragen
Meld ik mijn medewerker aan bij ARQ IVP of bij ARQ Diagnostisch Centrum?
U meldt uw medewerker aan bij ARQ IVP als:
- uw medewerker aan werk gerelateerde traumaklachten heeft en hiervoor in behandeling wil. Het stellen van de diagnose is onderdeel van het therapietraject.
- de klachten zijn ontstaan als gevolg van één of meerdere werkgerelateerde incidenten of recente privé incidenten met invloed op het werk.
U meldt uw medewerker aan bij ARQ Diagnostisch Centrum als:
- er een vermoeden is van traumaklachten met de wens dit te willen onderzoeken
- uw medewerker gebaat is bij een diagnose voor de officiële erkenning van PTSS als beroepsziekte
Waar vindt behandeling bij ARQ Centrum’45 plaats?
ARQ Centrum'45 heeft drie locaties waar we patiënten behandelen: één in Diemen en twee in Oegstgeest. Welke van deze drie locaties de behandellocatie van een patiënt wordt, hangt af van de aard van de problematiek. Dit wordt besloten tijdens het intakegesprek.
Waar vindt behandeling bij ARQ IVP plaats?
ARQ IVP heeft voor medewerkers een landelijk netwerk van behandelaren. Er is dus altijd een behandelaar bij uw medewerker in de buurt.
Wat zijn de wachttijden bij ARQ Centrum’45?
Bij ARQ Centrum'45 krijgt de patiënt te maken met twee soorten wachttijden: (1) de aanmeldwachttijd (2) de behandelingswachttijd. De duur van beide wachttijden zijn de zien op de pagina wachttijden behandeling.
Wat zijn de wachttijden bij ARQ IVP?
We streven er naar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De wachttijden kunnen per regio verschillen. Bij aanmelding geven we een indicatie van de verwachte start van de behandeling.
Hoe kan ik mijzelf of een naaste aanmelden als patiënt bij ARQ?
Het is niet mogelijk om u zelf of een naaste aan te melden als patiënt. Alleen erkende verwijzers, zoals een huisarts, bedrijfsarts of psychiater, kunnen een patiënt aanmelden. Bij beroepsgerelateerd trauma kunt u uw werkgever vragen naar de mogelijkheden voor behandeling.