Intervention bestaat 20 jaar

Twee decennia van kennis en ervaringen uitwisselen

In 2023 viert het journal Intervention 20 jaar toegankelijke kennis op het gebied van geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning in conflictgebieden. 

De eerste editie van Intervention - destijds bekend als 'The International Journal of Mental Health, Psychosocial Work and Counselling in Areas of Armed Conflict' - werd gelanceerd in januari 2003 in Sri Lanka. Vanaf het begin was het de missie om kennis over geestelijke gezondheid en psychosociaal welzijn beschikbaar te maken voor degenen die werken in gebieden getroffen door gewapende conflicten en met vluchtelingen die ontheemd zijn door gewapende conflicten. Twintig jaar later staat deze doelstelling nog steeds centraal.

We vierden deze belangrijke mijlpaal samen met onze voormalige en huidige hoofdredacteuren en onze achterban. We reflecteerden op invloedrijke publicaties en discussieerden met praktijkmensen en beginnende onderzoekers over het belang van open en inclusieve kennis. Het evenement werd opgenomen en toegankelijk gemaakt voor iedereen die niet aanwezig kon zijn.

Publicatiedatum

Publicatiedatum

Websites