Zelfscreener

Online instrument dat energie en stress in het werk meet

Iedereen weet dat veel werkstress kan leiden tot een burn-out, maar één ding weten medewerkers vaak niet. Is er balans of disbalans tussen wat stress geeft en wat juist energie oplevert, en dus beschermt tegen stress? De Zelfscreener van ARQ biedt inzicht in de werkdruk en geeft advies.

De Zelfscreener gaat uit van een wetenschappelijk model voor werkbeleving. Iedere organisatie is anders en daarom is de Zelfscreener op maat gemaakt. We betrekken uw organisatie bij de ontwikkeling om na te gaan of:

  • een advies aansluit bij de mogelijkheden binnen uw organisatie
  • uw organisatie ondersteuning aanbiedt of de regie bij de medewerker laat
  • een rapportage op jaarlijkse of halfjaarlijkse basis uw voorkeur heeft

Hoe werkt de Zelfscreener?

In 5 tot 10 minuten beantwoordt uw medewerker online 25 tot 35 vragen. Daarna volgt direct een persoonlijke uitslag: groen of oranje. Groen betekent dat er balans is tussen het stresslevel en het energieniveau. Oranje wijst op een mogelijke disbalans.

Uiteraard krijgt alleen uw medewerker de uitslag te zien. De uitslag wordt niet met u als werkgever gedeeld. Bij de uitslag ontvangt uw medewerker ook vrijblijvend een aantal handige tips voor verdere ondersteuning.

Wat levert het op?

Met de Zelfscreener helpen we uw medewerkers om inzicht te krijgen in hun overbelasting. Uit de uitslag blijkt of stress de overhand heeft en wat de oorzaken zijn óf hoe uw medewerker kan voorkomen de balans kwijt te raken.

De Zelfscreener laat ook zien in hoeverre iemand kan rekenen op steun uit de eigen omgeving. Bijvoorbeeld van een partner, vrienden, collega’s of een coach. Dat zijn de hulpbronnen om met de stress om te kunnen gaan.

We bevelen regelmatig gebruik van de Zelfscreener aan om de balans te blijven monitoren. Op die manier kan deze vragenlijst gezondheidsklachten en daarmee het langdurig uitvallen van medewerkers voorkomen.

Zelfscreener voor zorg-professionals

Geeft u leiding aan zorgprofessionals? Of bent u zelf zorgprofessional? Maak dan gebruik van de Zelfscreener voor zorgprofessionals. Deze ontwikkelden we in coronatijd en brengt in kaart wat stress en energie geeft, maar ook wat de gevolgen van corona op de werksituatie zijn en meer. 

Zelfscreener voor uw organisatie

Zijn uw medewerkers geen zorgprofessionals, maar vindt u het wel belangrijk dat ze in balans blijven? Laat het ons weten. We ontwikkelen met alle toewijding een Zelfscreener voor u die bij uw organisatie past. 

Neem direct contact op

Wilt u meer weten over de Zelfscreener? Bel of mail ons dan:

088  330 55 11
diagnostiek@arq.org