ARQ-bibliotheek

Ondertitel

Gespecialiseerde collecties rondom psychotrauma

De ARQ-bibliotheek beheert gespecialiseerde collecties rondom de psychosociale gevolgen van schokkende gebeurtenissen, zoals die voorkomen bij oorlog, vervolging en geweld. In de collecties vindt u zowel wetenschappelijke als populairwetenschappelijke literatuur. U kunt zelf op zoek gaan naar informatie en literatuur in deze collecties, maar de informatiespecialisten kunnen u hier ook in ondersteunen.

Boeken, tijdschriften, artikelen: u kunt materiaal opvragen en lenen bij de ARQ-bibliotheek.
Literatuuronderzoek: de informatiespecialisten helpen u in uw zoektocht naar literatuur in internationale en wetenschappelijke databanken.
Attenderingen: wij houden u op de hoogte van nieuws en publicaties over onderwerpen die voor u interessant zijn. Ook kunt u op aanvraag elektronische inhoudsopgaven ontvangen van tijdschriften die voor u relevant zijn.

Collecties zelf doorzoeken?

ARQ Catalogus

In de online ARQ Catalogus vindt u een overzicht van wetenschappelijke en populairwetenschappelijke literatuur, met name op het gebied van psychosociale gevolgen van oorlog en geweld. De classificatielijst kunt u inzien om een indruk te krijgen van de onderwerpen van de collectie. Voor extra informatie over de catalogus kunt u de handleiding raadplegen. Het materiaal uit de ARQ Catalogus is op aanvraag beschikbaar voor uitleen.

Psychotraumanet

Op Psychotraumanet vindt u (niet)-wetenschappelijke artikelen en ook andere bronnen, zoals websites, podcasts, en alle publicaties van de ARQ-medewerkers. Sommige literatuur is vrij toegankelijk, andere kan worden opgevraagd via de informatiespecialisten van de ARQ-bibliotheek.

Themadossiers

De informatiespecialisten van de ARQ-bibliotheek stellen per thema dossiers samen met uitgebreide literatuurlijsten voor professionals (zoals behandelaren en onderzoekers) en geïnteresseerden. Ook vindt u in deze themadossiers verwijzingen naar relevante video’s, podcasts en andere soorten publicaties. Lees hier de themadossiers Moral Injury, Ouder worden met de Oorlog, Naoorlogse Generaties WO2 en Generaties en trauma.

Diensten van de ARQ-bibliotheek

De informatiespecialisten van de ARQ-bibliotheek ondersteunen organisaties en individuen bij interesse in, en onderzoek naar deze thematiek.

Tarieven

De actuele tarieven voor onder meer de uitlening, de reproductie van artikelen en literatuuronderzoek zijn te vinden in het tarievenoverzicht. De diensten van de ARQ-bibliotheek op het gebied van de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog worden gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), en kunnen daarom kosteloos worden aangeboden.

Neem contact op

Neem direct contact op

Bereikbaarheid: Maandag t/m donderdag tijdens kantooruren

Openingstijden: Dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op afspraak

Locatie