ARQ Centrum'45 wordt kennispartner 123Consultatie

Eerste landelijke gespecialiseerde kennispartner

Soms is het niet duidelijk wat een patiënt, waarbij sprake is van (complex) trauma, nodig heeft. Is dat een specialistische behandeling? Welke zorgintensiteit is dan passend? En waar kan de patiënt behandeld worden? ARQ Centrum’45 beantwoordt deze en meer consultatievragen voortaan via het platform 123Consultatie, een online netwerk van onder andere huisartsen, psychologen en psychiaters met verschillende expertises. De derdelijns TOP GGZ instelling hoopt daarmee bij te dragen aan een toekomstbestendige ggz.

De geestelijke gezondheidszorg heeft veel expertise in huis. Toch was het voor ggz-professionals niet altijd eenvoudig om elkaar te vinden en deze kennis met elkaar te delen. 123Consultatie kwam daarom met een innovatieve manier van consulteren: een online platform en app voor professionals in zorg en welzijn. Beide vormen bieden direct toegang tot kennis over bijvoorbeeld diagnostiek, medicatie, de behandeling van een patiënt of verwijzing. Na regionaal succes in het zuiden van Nederland, is ARQ Centrum’45 nu de eerste landelijke gespecialiseerde kennispartner van het platform.

Cathy van Dooren, Manager ambulante behandeling ARQ Centrum'45 en ARQ Diagnostisch Centrum, vertelt: “Wij denken graag met zorgcollega’s mee en zijn enorm blij met deze modernere vorm van netwerkzorg. Het is niet alleen eigentijds en gebruiksvriendelijk; het ontlast je ook in de administratieve werkzaamheden die gepaard gaan met een consultatie. Vragen worden nu sneller helder, waardoor we collega’s zo efficiënt en snel mogelijk verder kunnen helpen. Minder tijd besteden aan overhead, betekent meer tijd besteden aan consultatie of zorgverlening”.

Juiste zorg op de juiste plaats

123Consultatie is een beveiligd platform en biedt de benodigde ondersteuning via enkele kliks. De consultatievrager kan 24/7 een vraag uitzetten bij meerdere experts. Als expert bepaal je welke vraag je oppakt en geef je aan hoe je jouw kennis wilt delen en welk kanaal de voorkeur heeft: via de chat, met een video-afspraak, telefonisch of op locatie. Administratieve handelingen die niets bijdragen aan de consultatie probeert 123Consultatie zoveel mogelijk te automatiseren met nieuwe technieken en door bestaande technologie slimmer in te zetten.

Ellen Klaassens, o.a. Klinisch Psycholoog en Expertiseteamleider Screening & Diagnostiek bij ARQ Centrum’45, vult aan: “Deze manier van werken maakt het stellen van een consultatievraag laagdrempelig. Het maakt het makkelijker om elkaar te bereiken, snel tot consultatie te komen en mee te denken over eventuele stappen. Op deze manier kunnen we onnodige wachttijd voor de patiënt voorkomen en de juiste zorg op de juiste plaats  krijgen. Hiermee werken we toe naar een toekomstbestendige ggz. En dat is wat we allemaal willen.”

Meer informatie of consultatie

Heeft u een consultatievraag? Of wilt u meer weten over onze inzet van 123Consultatie? Wij helpen u graag verder op onze consultatiepagina. Op 123Consultatie treft u onder andere onze experts op het gebied van: Diagnostiek, Beroep & Trauma, Ouderen & Trauma, Kind en Jeugd & Trauma, Vluchtelingen en Asielzoekers & Trauma, Intensieve Behandeling & Traumatische Rouw.

Publicatiedatum

Publicatiedatum