ARQ Diagnostisch Centrum

Specialistische diagnostiek en onafhankelijk advies

Bij ARQ Diagnostisch Centrum kunt u terecht voor specialistische diagnostiek naar de psychische gevolgen van traumatische gebeurtenissen. Daarnaast geven we onafhankelijk advies over de behandelmogelijkheden.

Mensen die na een schokkende gebeurtenis kampen met psychische klachten hebben behoefte aan een duidelijke diagnose en passend behandeladvies. ARQ Diagnostisch Centrum is hierin gespecialiseerd en combineert kennis en kwaliteit met onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten. 

Een diagnostisch onderzoek kan alleen worden aangevraagd door een bevoegd verwijzer, oftewel een huisarts of psychiater, of in het geval van uitval bij werk door een bedrijfsarts/ eenheidspsycholoog of (bedrijfs-)maatschappelijk werker.

Wanneer kunt u bij ons terecht?

U kunt in de volgende gevallen een onderzoek aanvragen: 

  • U vraagt zich af of problemen van uw patiënt gerelateerd zijn aan eerder meegemaakte psychotrauma’s
  • Een ingezette behandeling werkt niet goed of heeft niet goed gewerkt 
  • U heeft vragen over de mogelijkheden van traumabehandeling bij uw patiënt

Voor wie zijn we er?

Verwijzers kunnen bij ARQ Diagnostisch Centrum terecht om diagnostisch onderzoek aan te vragen voor hun patiënt bij vermoeden van traumagerelateerde problematiek. Daarnaast kunt u als huis-, bedrijfs-, of arboarts ons inschakelen voor consultatie of advies. Ons multidisciplinaire team beschikt over specialistische expertise op het gebied van (complex) psychotrauma bij uiteenlopende patiëntgroepen.

Behoefte aan consultatie?

Heeft u vragen over de behandeling van uw patiënt? Via 123Consultatie komt u in direct contact met een van de ARQ-experts.

Verzekerde zorg

U wilt uw patiënt aanmelden voor diagnostisch onderzoek?

Bedrijfszorg

Bent u bedrijfsarts, eenheidspsycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker en wilt u een medewerker aanmelden voor een diagnostisch onderzoek?

Locatie

Klachten

Heeft u een klacht over het onderzoek of de diagnose? Meld uw klacht en we zullen ons uiterste best doen om onze dienstverlening te verbeteren.