Podcast De BOTcast

De rol van leidinggevenden bij ingrijpende gebeurtenissen

In het begeleiden van een medewerker die een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt, is een belangrijke rol weggelegd voor de leidinggevende. Pluryn wijdt er in haar podcast een aflevering aan, waarin ARQ IVP trainer en adviseur Roderik Bender aanschoof om inzicht te geven in stressreacties en goede psychosociale ondersteuning na zo’n incident.

Pluryn is er voor mensen met complexe problemen. Medewerkers van Pluryn lopen daardoor een reëel risico om betrokken te raken bij een ingrijpende gebeurtenis. Er zijn meer organisaties en sectoren waar een verhoogd risico bestaat op het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen. Goede opvang en nazorg kan de psychosociale schade voor de medewerker beperken. Als leidinggevende bent u verantwoordelijk voor het verlenen van goede opvang en nazorg. Maar waar begint u en hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Deze podcast reikt u handvatten aan om de opvang en nazorg van getroffen medewerkers op de juiste wijze uit te voeren. U krijgt informatie over hoe u er als leidinggevende kunt zijn voor uw medewerker en welke positieve impact deze steun veelal op iemand heeft. Ook krijgt u advies over wat u kunt doen om verwerking en herstel te bevorderen nadat een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Bent u benieuwd? De aflevering is te beluisteren via Spotify en SoundCloud.

Publicatiedatum

Publicatiedatum