Kaart van Indisch Verzet

Verhalen over verzet tegen de Japanse bezetter in Nederlands-Indië

Wie pleegden er verzet tijdens de Japanse bezetting, en waarom deden zij dat? Op de Kaart van Indisch Verzet worden verhalen verteld over verzet tegen de Japanse bezetting in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kaart van Indisch Verzet

Bij het openen van de Kaart van Indisch Verzet verschijnt er een historische inleiding in de vorm van een animatie. Na de openingsanimatie vouwt de kaart zich open. De bezoeker ziet de kaart van de Indonesische archipel, met daarop punten die verspreid zijn over de eilanden. Via deze punten zijn uiteenlopende verhalen van verzet, verspreid over de gehele archipel, te lezen. 

Van sabotage tot gewapend verzet

Onder welke omstandigheden vond dit verzet plaats? Wat was de houding van de Indonesische bevolking die in de komst van de Japanners een soort belofte van Indonesische onafhankelijkheid zag? Van sabotage van het werk in de interneringskampen, tot gewapend verzet in de jungle: alle verhalen zijn te vinden op de website die is gepresenteerd tijdens het Jaar van Verzet in 2018.

De Kaart van Indisch Verzet was een samenwerkingsproject met Stichting Pelita. De website is ontwikkeld door Black Magic Marker.

Websites

Status

Status
afgerond

Beginjaar

Beginjaar
2018

Projecttype

Projecttype
Samenwerking

Projectleider

Projectleider
Ilse Raaijmakers

Partner(s)

Neem direct contact op

Neem direct contact op