Intervention Journal

Ondertitel

De brug tussen praktijk en onderzoek

Intervention, the Journal of Mental Health and Psychosocial Support in Conflict Affected Areas, is een peer reviewed wetenschappelijk journal, dat een platform biedt aan professionals werkzaam in door conflict- of natuurrampen getroffen gebieden, en voor hen die werken met vluchtelingen uit deze regio’s. 

Bekijk alle uitgaven op de website van Intervention Journal 

Intervention journal

Kennis en ervaring uitwisselen

Het is de missie van Intervention om de praktijk van mentale gezondheid en psychosociale ondersteuning (MHPSS) te versterken door het werk in het veld te documenteren en kennis te delen tussen professionals, onderzoekers en beleidsmakers. Het journal biedt een platform voor professionals om kennis uit onderzoek uit te wisselen met praktische implementaties en evaluaties in het veld en een plek voor veldwerkers om te reflecteren op hun werk en hun ervaringen te delen.
 

Platform voor MHPSS professionals

Artikelen in Intervention richten zich specifiek op mentale gezondheid en psychosociale ondersteuning (MHPSS) in omgevingen met beperkte middelen, chronische tegenspoed en complexe humanitaire noodsituaties. De artikelen zijn relevant voor degenen die werken in gebieden die getroffen zijn door conflicten, natuurrampen en ziekten, en voor mensen die werken met vluchtelingen uit deze gebieden over de hele wereld.

Het journal is een platform voor uitwisseling en samenwerking tussen:

  • MHPSS professionals 
  • humanitaire hulpverleners
  • onderzoekers
  • professionals in de gezondheidszorg
  • beleidsmakers
     

Thema-uitgaven

Ook zoomt Intervention regelmatig in op thema’s die nauw verbonden zijn aan mentale gezondheid en psychosociale ondersteuning. In samenwerking met (I)NGOs en academische organisaties ontwikkelt en publiceert Intervention speciale thema-uitgaven, zoals: 

De redactieraad

Intervention heeft een actief betrokken redactieraad met leden van over de hele wereld en uitgebreide ervaring op het gebied van mentale gezondheid en psychosociale ondersteuning in conflictgebieden. Sinds januari 2023 is Rina Ghafoerkhan hoofdredacteur van Intervention. Zij is psycholoog, onderzoeker en humanitair hulpverlener en gespecialiseerd in de mentale gezondheidszorg voor ontheemde bevolkingsgroepen, in het bijzonder voor hen die te maken hebben gehad met seksueel geweld en uitbuiting.

Intervention is een onafhankelijk open access journal en wordt twee keer per jaar gepubliceerd. ARQ International verzorgt de organisatie en presentatie van Intervention. Voor meer informatie bezoek de website en blijf op de hoogte via: 

Neem direct contact op

Neem direct contact op

Aanbieder

Aanbieder