Leven met Oorlog minidocumentaires

Persoonlijke verhalen over de doorwerking van de Tweede Wereldoorlog

Oorlog laat diepe sporen na. In de minidocumentaireserie 'Leven met oorlog' vertellen zeven mensen van uiteenlopende leeftijden en generaties over hoe de Tweede Wereldoorlog nog steeds een rol speelt in hun dagelijks leven. Maak kennis met Vincent, Tieme, Rinke, Martine, Elisabeth, August en Nina. Hoe geven zij betekenis aan dit verleden in hun eigen leven? En hoe vertalen zij dat naar de wereld van vandaag?

De serie documentaires gaat niet alleen over de generatielange doorwerking van de Tweede Wereldoorlog maar ook over de ondersteunende en verbindende rol die vrijwilligersorganisaties spelen voor oorlogsgetroffenen en hun nabestaanden. Dit is nog steeds onverminderd belangrijk en actueel. Ook de functie en betekenis van de vijf WO2 herinneringscentra komen aan bod.

Bijeenkomsten in WO2 herinneringscentra

Gedurende het gehele themajaar Leven met Oorlog in 2023 van het Platform WO2 worden de minidocumentaires vertoond in de vijf WO2 herinneringscentra. De minidocumentaires zijn ook online te zien.

Samenwerking
Het project 'Leven met Oorlog minidocumentaires' is een samenwerking tussen ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld en de vijf WO2 herinneringscentra in Nederland, met als doel de boodschap over de doorwerking van de Tweede Wereldoorlog en het belang van getroffenenzorg bij het brede Nederlandse publiek te brengen.

Het project wordt gefinancierd door bijdragen van vfonds, VSBfonds en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

Video's

Status

Status
afgerond

Beginjaar

Beginjaar
2022

Eindjaar

Eindjaar
2023

Landen

Landen
Nederland

Projecttype

Projecttype
Samenwerking

Projectleider

Projectleider
Lucia Hoenselaars

Opdrachtgever(s)

Neem direct contact op

Neem direct contact op