Aanvragen diagnostiek voor een werknemer

Ondertitel

Cliënt aanmelden voor diagnostisch onderzoek of bedrijfszorg

Wilt u als bedrijfsarts, eenheidspsycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker een cliënt aanmelden voor een diagnostisch onderzoek of bedrijfszorg? Neem dan contact op met het ARQ Diagnostisch Centrum. 

Bij ARQ Diagnostisch Centrum – onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum – zijn we gespecialiseerd in de diagnostiek van PTSS en andere werkgerelateerde traumaklachten voor medewerkers in hoog risico beroepen.

Poli beroepsgerelateerd trauma

De poli is bedoeld voor medewerkers van politie, brandweer, ambulance, ziekenhuizen, veteranen en andere medewerkers die tijdens het uitoefenen van hun beroep in aanraking komen met schokkende gebeurtenissen. Zo'n ingrijpende ervaring kan bijvoorbeeld een auto-ongeluk zijn waarbij kinderen zijn betrokken, agressie in het uitgaansleven en huiselijk geweld. Vaak blijft het niet bij één incident maar is er een stapeleffect. De verwerking van deze ervaringen is voor iedereen anders. De één gaat weer verder, de ander heeft daar meer tijd voor nodig. Veerkracht, of het (tijdelijk) ontbreken van deze veerkracht, is vaak bepalend voor de verwerking. 

Gezien en gehoord

De medewerkers van deze poli kennen de organisatie en de cultuur van deze instellingen (politie, brandweer, defensie, ambulance) waardoor de cliënten zich gehoord en gezien voelen. De poli kan behulpzaam zijn bij het stellen van een vroege diagnose en het adviseren over de meest geschikte behandeling.

Binnen 2 tot 3 weken kan de cliënt terecht:

  • U krijgt onafhankelijk advies
  • De kosten kunnen vergoed worden door de werkgever (na overleg van cliënt met werkgever) of via de eigen zorgverzekering
  • Aanmelding dient te geschieden door de bedrijfsarts, eenheidspsycholoog of bedrijfsmaatschappelijk werker.

Consultatie aanvragen

Heeft u vragen over de behandeling van uw patiënt? Via 123Consultatie komt u in contact met een expert.

Wilt u diagnostiek aanvragen? Op deze pagina vindt u alle verwijsinformatie. 

Neem direct contact op

Locatie

Locatie
Nienoord 5, 1112 XE Diemen

Aanbieder