Second opinion

Ondertitel

Uw patiënt of cliënt aanmelden voor een second opinion

ARQ Diagnostisch Centrum verricht een second opinion* voor cliënten van onder meer ggz-instellingen, bedrijfsartsen, de politie en voor andere mensen die vanwege hun beroep bovenmatig worden geconfronteerd met incidenten die kunnen leiden tot (complexe) traumagerelateerde problematiek of PTSS.

U kunt bij ARQ Diagnostisch Centrum, onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, terecht voor een second opinion*:

  • als u zich afvraagt of problemen van uw patiënt gerelateerd zijn aan eerder meegemaakte psychotrauma’s;
  • wanneer een ingezette behandeling niet goed heeft gewerkt en u zich afvraagt of de problematiek traumagerelateerd is;
  • wanneer u vragen heeft over de mogelijkheden van traumabehandeling bij uw patiënt.
     

Onderzoek: online of op locatie

ARQ Diagnostisch Centrum nodigt een patiënt standaard één dag uit voor een second opinion*. Dat kan een onderzoek zijn op onze locatie in Diemen of een online onderzoek. De vraag die u als verwijzer heeft gesteld is uitgangspunt voor het onderzoek. 

Aan u als verwijzer zal gevraagd worden om informatie over de voorgeschiedenis (eerdere behandelingen/diagnostiek). Uw patiënt zal gevraagd worden online een aantal vragenlijsten in te vullen.

 

 

* Een second opinion betreft bij ARQ een rapportage met bevindingen en eventueel behandeladvies. Het betreft niet een behandelovername.

Behoefte aan consultatie?

Heeft u vragen over de behandeling van uw patiënt? Via 123Consultatie komt u in direct contact met een van de ARQ-experts.

Wilt u een second opinion aanvragen? Op deze pagina vindt u alle verwijsinformatie.

Neem direct contact op

Neem direct contact op

Locatie

Aanbieder