Klacht melden 

Ondertitel

Voor patiënt, cliënt of opdrachtgever bij ARQ

Heeft u een klacht over behandelingen en diensten bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum? Deel deze met ons zodat wij onze zorg en dienstverlening nog beter kunnen afstemmen. En wilt u uw waardering uitspreken, dan horen we dat uiteraard ook graag!

Klacht melden als patiënt bij ARQ Centrum'45

Bij ARQ zetten wij ons in om u te behandelen op een manier die past bij uw wensen en verwachtingen. Toch kunnen er situaties ontstaan waar u het niet mee eens bent.

De klachtenopvang-functionaris

Bent u niet tevreden over uw behandeling of over de manier waarop wij met u omgaan? U kunt uw klacht indienen bij de klachtenopvang-functionaris. De functionaris werkt onafhankelijk en heeft vrije toegang tot onze behandelaars, managers en directie. Bij de klachtenopvang-functionaris kunt u terecht als u ontevreden bent, een klacht heeft of als u advies wilt vragen. De functionaris zoekt naar mogelijkheden om samen tot een oplossing van uw klacht te komen. U kunt uw klacht ook rechtstreeks indienen bij de klachtencommissie. Lees meer over klachtenopvang in de brochure onder Downloads of meld uw klacht per mail of telefonisch.

De Patiëntenvertrouwenspersoon (PVP)  

Voor patiënten die in de kliniek van ARQ Centrum'45 verblijven en vragen hebben over hun rechtspositie of het niet eens zijn met de behandeling of bepaalde regels, is er de Patiëntenvertrouwenspersoon (PVP). De PVP werkt onafhankelijk van ARQ en heeft geheimhoudingsplicht. Patiënten in de kliniek van ARQ kunnen een persoonlijk gesprek met de PVP aanvragen. De patiëntenvertrouwenspersoon praat zonder uw toestemming niet met derden over uw situatie. 
ARQ is verplicht om met de PVP mee te werken bij de behandeling van een vraag of klacht.
De Helpdesk Patiëntenvertrouwenspersoon is per e-mail bereikbaar of bel: 0900 444 88 88.

Geschillencommissie

ARQ Centrum’45 is geregistreerd bij de Geschillencommissie, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag, 070 310 53 10.

 

Klacht melden als cliënt of opdrachtgever bij ARQ IVP

1. Klacht van opdrachtgever over dienstverlening ARQ IVP 

Uiterlijk 1 dag na ontvangst van de klacht: 

  • U ontvangt bericht dat de klacht is ontvangen en onderzocht wordt 

  • De Binnendienst deelt de aard en inhoud van de klacht, uw gegevens en eventuele onderliggende informatie met de betreffende manager  

  • De betreffende manager start het onderzoek naar de klacht, waarbij het streven is om de klacht binnen 1 week af te handelen (‘startdag onderzoek’) 

Maximaal 1 week na startdag onderzoek naar de klacht: 

  • De betreffende manager neemt contact met u op om de klacht op te lossen en af te ronden 

  • Als een oplossing of afronding niet mogelijk is, informeert de betreffende manager u hierover en krijgt u een indicatie van de duur van de afhandeling. De manager bespreekt uw klacht met de directeur. Dit is met name het geval als bijvoorbeeld voor een goede afhandeling informatie van derden nodig is. 

Registratie van de klacht: 

  • De betreffende manager registreert de klacht, de status en het resultaat van de afhandeling in het incidentenregister. Dit register wordt maandelijks besproken binnen het management team. 

2. Klacht van cliënt of opdrachtgever over behandeling door of functioneren van behandelaar ARQ IVP

Als een cliënt of opdrachtgever klachten heeft over de behandeling door/ functioneren van behandelaar, volgt ARQ IVP de klachtenprocedure van partner ARQ Centrum'45 (zie de brochure onder Downloads).

Geef uw mening over ARQ 

Heeft u een suggestie of opmerking over onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail. Laat als patiënt uw waardering over ARQ Centrum'45 en uw behandeling achter op het grootste onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg: de Zorgkaart Nederland. Uw mening helpt ons om nog betere zorg op maat te kunnen leveren. 

Locaties

  • Nienoord 5, 1112 XE Diemen
  • Rijnzichtweg 35, 2342 AX Oegstgeest

Meld uw klacht