Implementatie Gezond Werken app politie

Advies over gebruik app die veerkracht van medewerkers ondersteunt

Politiemedewerkers kunnen ingrijpende situaties meemaken. Om hun veerkracht op een laagdrempelige manier te ondersteunen, ontwikkelt de politie een smartphone app. Deze app bevat informatie, advies, hulp bij (psychische) klachten, zelftests en ervaringsverhalen. ARQ adviseert de politie over de implementatie van de app.

De app wordt geïmplementeerd binnen de teams Veilig en Gezond Werken. Het doel is dat de zorgprofessionals van deze teams beschikken over de benodigde kennis en competenties om de app in te zetten tijdens hun werk. Zo kunnen zij de app gebruiken als onderdeel van hun ondersteuning aan politiemedewerkers.
 

Implementatie Gezond Werken app

Aan de hand van een vragenlijst en verdiepende gesprekken met de zorgprofessionals stelden we een overzicht op van factoren die de implementatie van de app beïnvloeden. Om de implementatie ook na afloop van het project te kunnen monitoren, maakten we een checklist. Tot slot krijgen de zorgprofessionals een webinar over de app, zodat zij beschikken over voldoende kennis en competenties om de app te kunnen inzetten.
 

Dit project wordt gesubsidieerd door Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Politie (SAOP).

Status

Status
lopend

Beginjaar

Beginjaar
2020

Eindjaar

Eindjaar
2022

Projecttype

Projecttype
Advies

Projectleider

Projectleider
Merel van Herpen

Opdrachtgever(s)

Neem direct contact op

Neem direct contact op