Steunpunt Coronazorgen

Website om de mentale gezondheid van de samenleving te bevorderen tijdens en na de coronacrisis

De coronacrisis leidde bij veel mensen tot allerlei gevoelens, zoals stress, angst en eenzaamheid. Grote kans dat u geen uitzondering was. Het kan best dat u nog wel eens ergens moeite mee heeft.

Heeft u zorgen, helpt u een ander of werkt u in de zorg? Selecteer één van onze thema’s en vind direct de hulp die bij u past. U kunt chatten, bellen of mailen. Maar u kunt ook gewoon informatie en tips lezen die u op weg kunnen helpen. Of online testjes doen, trainingen volgen, ademhalingsoefeningen doen of gebruikmaken van een persoonlijke buddy. Snel, gratis en anoniem.

Jonge vrouw die een arm om een oudere vrouw heenslaat

Het begin van het Steunpunt Coronazorgen

Tijdens de eerste 2 jaar van de coronacrisis vond u op het Steunpunt Coronazorgen naast hulplijnen ook uitgebreide informatie, tips en ervaringsverhalen. Psychologen stelden deze informatie zorgvuldig samen op basis van de behoeften die leefden in de maatschappij.

Als bezoeker van het Steunpunt Coronazorgen kon u met behulp van deze informatie begrijpen waar uw gevoelens en reacties vandaan kwamen. En hoe u daar minder last van kon hebben. Nu we in deze fase van de crisis zien dat hier geen behoefte meer aan is, delen we deze informatie niet meer.

"Hier kan ik veel antwoorden op mijn vragen terugvinden"

- Bezoeker Steunpunt Coronazorgen

Steunpunt Coronazorgen is er voor iedereen

Het Steunpunt Coronazorgen is er voor ons allemaal, maar bovenal voor iedereen die het mentaal zwaar heeft door de crisis. Bijvoorbeeld mensen die long covid hebben, mensen die geldproblemen ervaren of mensen die in de zorg werken en last hebben van een hoge werkdruk door coronazorg of inhaalzorg. 

Het Steunpunt Coronazorgen is opgericht door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum en het RIVM