Sterke Schouders

Een verhalenbundel over hoe ingrijpende gebeurtenissen de mens áchter het uniform raken

Hulpverleners in uniform verrichten een onmisbare maatschappelijke taak, maar wat doet dat eigenlijk met hen als persoon? Achter ieder uniform zit tenslotte ook een mens met eigen emoties en gevoelens. In dit boek delen 12 hulpverleners openhartig hun ervaringen.  

Ambulancebroeders, brandweerlieden, militairen, politieagenten en reddingswerkers geven u een inkijkje in impactvolle werksituaties. Ze beschrijven welk effect deze situaties op hen hadden en hoe ze daarmee omgingen. Ook een urgentiearts, rechercheur en meldkamermedewerker komen aan het woord. Zij vertellen over hun werk in noodsituaties en situaties van leven en dood, maar ook over het opvangen van collega's en nabestaanden daarna.

 

Grote uitdagingen voor hulpverleners

Dit boek geeft een indruk van de praktijk en de complexe relatie tussen hulpverleners en collega’s, publiek, media, externe onderzoekers en dierbaren. Het levert een onthutsend beeld op. Wat kan diep ingrijpen in de levens van hulpverleners? U leest het in Sterke Schouders.

 

Sterke Schouders is een initiatief van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum en is mogelijk gemaakt met financiering van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Sterke Schouders

Downloads

Publicatiedatum

Publicatiedatum

Publicatietype

Publicatietype
Boek / handboek

Uitgever

Uitgever

Lecturis

ISBN

ISBN
978-90-78273-06-6