ARQ Academy

Alle expertise over psychotrauma en PTSS

ARQ Academy is het opleidingsinstituut van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum en brengt expertise uit zorg en wetenschappelijk onderzoek over psychotrauma en PTSS samen. 

Onze missie is om kennis over diagnostiek en behandeling van psychotrauma en PTSS te delen en nationaal en internationaal (GZ-)professionals op te leiden zodat zoveel mogelijk mensen die dat nodig hebben goede (preventieve) psychotraumazorg krijgen.

Om goede (preventieve) psychotraumazorg te kunnen geven aan zoveel mogelijk mensen die dat nodig hebben, organiseren we (geaccrediteerde) bij- en nascholing, training en voorlichting over psychotrauma en PTSS. Deze kennisdeling organiseren wij voor professionals die in hun dagelijks werk met psychotrauma en PTSS te maken hebben en met specifieke doelgroepen werken zoals vluchtelingen, asielzoekers, gezinnen en kinderen, politie en veteranen. Daarnaast organiseren we regelmatig webinars, masterclasses, congressen en symposia over uiteenlopende onderwerpen binnen het domein van psychotrauma.

 

Voor wie?

ARQ Academy biedt scholing aan voor:

  • GGZ-professionals: gezondheidszorgpsychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, verpleegkundig specialisten en spv’ers.
  • Huisartsen en POH-GZZ
  • Overige professionals  
  • Vrijwilligersorganisaties
  • Opleidingsplaatsen GGZ
  • Medewerkers ARQ (interne deskundigheidsbevordering)

 

Kwaliteit & accreditatie

Een groot deel van onze bij- en nascholing voor GZ-professionals is geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. ARQ Academy werkt met PE-online voor het aanvragen en verwerken van toegekende en behaalde registraties.

Bij- en nascholing wordt georganiseerd met maximaal 10 deelnemers en 1 docent per groep. Dit maakt onze scholing persoonlijk en zo is er voldoende ruimte om in te gaan op eigen casuïstiek van deelnemers.

ARQ Academy staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Door deze registratie brengt ARQ Academy geen BTW in rekening voor het scholingsaanbod.

 

Incompany

Al onze opleidingen worden ook incompany gegeven. De deelnemers doen tegelijkertijd dezelfde kennis op, zodat ze het geleerde met elkaar in de praktijk kunnen brengen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het organiseren van scholing bij u op het werk, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Voor het delen van de meest actuele inzichten op het gebied van psychotrauma maken we gebruik van het wetenschappelijk onderzoek dat ARQ-hoogleraren en -promovendi uitvoeren in samenwerking met diverse universiteiten. Voor het delen van kennis werken we samen met de gespecialiseerde en ervaren behandelaren van ARQ Centrum’45 dat topreferente psychotraumazorg aanbiedt. Daarnaast werken we samen met (internationale) experts van andere instellingen en (buitenlandse) universiteiten.

Locatie

Klachten

Heeft u een klacht over een opleiding of docent? Meld uw klacht en we zullen ons uiterste best doen om onze dienstverlening te verbeteren.