Academische schrijfworkshop in Burundi

Mogelijk gemaakt door het Orange Knowledge Programme

Academische schrijfworkshop voor onderzoekers uit Democratisch Republiek Congo, Burundi en Rwanda
Beschikbaar maken van hun kennis over wereldwijde seksuele en reproductieve gezondheidszorg voor getroffenen van seksueel geweld
Train-de-trainer programma voor een duurzame verbetering van de academische schrijfvaardigheden
Gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Nuffic is programma manager van het Orange Knowledge Programme.

ARQ International ontwikkelt samen met L'Université Evangélique en Afrique (UEA) een academische schrijfworkshop voor onderzoekers uit Democratisch Republiek Congo, Burundi en Rwanda om hun onmisbare kennis over wereldwijde seksuele en reproductieve gezondheidszorg voor overlevenden van seksueel geweld te delen met het internationale veld.

Instituten wereldwijd voeren zeer relevant onderzoek uit. Gepubliceerde onderzoeken komen echter voornamelijk uit de meer welvarende landen. ARQ International wil samen met het wetenschappelijke tijdschrift Intervention individuen en instituten uit laag- en middeninkomenslanden in staat stellen hun kennis te delen met de academische wereld.
 

Toegankelijk maken van cruciale kennis

UEA, Panzi Hospital en de Dennis Mukwege Center of Excellence doen gezamenlijk onderzoek naar de wereldwijde gevolgen van seksueel geweld in het oosten van Democratisch Republiek Congo.

Echter blijft deze cruciale kennis grotendeels ontoegankelijk voor de wetenschappelijke gemeenschap, voornamelijk als gevolg van onvoldoende academische schrijfvaardigheden onder onderzoekers, veldwerkers en studenten van deze gerenommeerde instellingen. Met de schrijfworkshop nemen we deze barrière weg.  
 

Duurzame verbetering schrijfvaardigheden

Ook werkt ARQ International aan de ontwikkeling van een train-de-trainer programma. Dit programma versterkt de academische schrijfvaardigheden van de docenten en leert hen deze vaardigheden effectief te delen met hun collega’s. Deze aanpak draagt bij aan een duurzame verbetering van het curriculum binnen de deelnemende academische instellingen en organisaties, waardoor deze schrijfvaardigheden ook in de toekomst met studenten worden gedeeld. 


Uitwisselen van kennis en ervaring 

ARQ International heeft voor deze schrijfworkshop financiering ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ondersteunt door Nuffic, een Nederlandse non-profitorganisatie voor internationalisering in het onderwijs. De toekenning van financiering via het Orange Knowledge Programme is een bevestiging van het belang om de kennis rondom de wereldwijde gevolgen van seksueel geweld te verspreiden en daarmee beter te agenderen.

Status
lopend
Beginjaar
2024
Eindjaar
2024

Landen

Landen
Burundi

Projecttype

Projecttype
Training

Projectleider

Projectleider
David Nieuwe Weme

Opdrachtgever(s)

Aanbieder

Aanbieder

Neem direct contact op